Če imate radi cimet, je tale kolač kot nalašč za vas:
Sestavine:
Testo:
40 dag gladke moke
15 dag sladkorja v prahu
2 dag kvasa
70 g masla
0, 125 litra mleka
0. 1 liter vode
2 jajci
1 vanilijev sladkor
1 žlička sladkorja
Nadev:
18 dag kristalnega sladkorja
2 žlici cimeta
60 g stopljenega masla
Postopek:
V posodo stresemo moko, na sredini naredimo vdolbino, dodamo zdrobljen kvas in eno malo žličko sladkorja ter prelijemo z mlačnim mlekom. Dodamo še ostale sestavine, dobro zgnetemo, lahko vržemo okoli 50x z vso močjo ob mizo in na koncu testo oblikujemo v kroglo. Pustimo vzhajati eno uro. Nato pomokamo delovno površino in razvaljamo testo 30 x 20 cm in na pribl 1 cm debelo. Testo premažemo s stopljenim maslom in posujemo s cimetom in sladkorjem. Testo narežemo na trakove, te pa na kvadrate in jih polagamo enega čez drugega. V pekač (odamo peki papir in naložimo kvadratke v pekač, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo počivati še pol ure. Med tem segrejemo pečico na 180 stopinj in pečemo 30 minut.