Skoči na glavno vsebino

Nagovor ravnateljice

»NE ZA ŠOLO, ZA ŽIVLJENJE SE UČIMO.« (Seneka)

Spoštovane učenke, učenci; spoštovani starši!

Vsak začetek šolskega leta se začne pisati novo poglavje v vaši knjigi življenja. Vanj vstopate učenci in starši s svojimi pričakovanji, željami, načrti in novimi izkušnjami. Vanjo vstopamo mi, delavci šole, ki bomo s svojim strokovnim znanjem skrbeli, da se bo zapisalo poglavje, ki bo ostalo v prijetnem spominu vsem nam. Vsak začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo popeljala do zastavljenega cilja. Živimo v nepredvidljivi in velikokrat neprijazni družbi, zato je zelo pomembno, da je šola tista, v kateri s pozitivnim, prijaznim in predvsem osebnim odnosom odpiramo svoja vrata vsem.

Drage učenke in učenci,

šola je vsekakor v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato bodite radovedni, do sebe zahtevni in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in vzemite najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos do vsega, kar vam nudi možnosti za razvoj. Pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj.
Osnovni pogoji uspešnega učenja so sledenje in poslušanje razlag v šoli, redno pisanje domačih nalog, s katerimi boste ponavljali učno snov, ter redno, sprotno učenje. Zavedati se morate, da dobri učni uspehi omogočajo tudi kakovostnejši prosti čas, ki bo le tako sproščen in igriv. Imejte jasno zastavljene cilje, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni sami, starši in učitelji lahko le ustvarjamo vzpodbudno okolje. Sprašujte učitelje, delite ideje, ki se vam utrnejo, izkoristite svoja močna področja, ki jih imate in priložnosti, ki jih boste dobili. Vse to vas bo pripeljalo do znanja, ki je naložba za življenje. Pri vsem tem pa ne pozabite na spoštljivost, strpnost in pomoč, ki jo lahko nudite drugemu, ko je le-ta potrebna.

Spoštovani starši,

zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Zahtevajte, da so v odnosu do vas, sošolcev, zaposlenih na šoli in ostalih ljudi spoštljivi. S svojim zgledom in z dobrim sodelovanjem z nami jim pomagajte uresničiti vse cilje. Z njimi se veselite uspehov in bodite jim opora ob izzivih, ki so za njih težki. Sodelujte z učitelji, kajti oni želijo, da vaši otroci, naši učenci, napredujejo, tu so, da bi jih naučili in pripravili na življenje. Pripravljeni so sodelovati z vami, saj je to prava pot, da učenci pridobijo največ znanja in dobre učne navade, ki so pomembne za uspešno šolanje in nenazadnje za življenje.

Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo doseči najvišje cilje.

Katarina Pajer Povh, prof.,
ravnateljica

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

React EU IKT za VIZ

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost