Sestavine:
- 200 g trdega sira (edamec, gauda, trapist in podobni siri)
- pol dl mleka
- 150 g moke
- 3 žlice jogurta (ali kisle smetane)
- pol pecilnega praška
- 1 jajce
- ščep soli
- ščep popra
- ščep muškatnega oreščka
Postopek:
- Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 190°C. V skledi z električnim mešalnikom ali metlico dobro zmešamo mleko, jajce in jogurt.
- V manjši skledici skupaj zmešamo moko in pecilni prašek.
- Moko s pecilnim praškom dodamo mešanici mleka, jogurta in jajca. Dodamo še sol, poper in muškatni orešček ter vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.
- Dobili bomo nekoliko lepljivo maso, v katero na drobno naribamo sir. Vse skupaj spet dobro premešamo s kuhalnico, dokler masa ni enotna.
- Pripravimo pekač tako, da ga obložimo s papirjem za peko. Vzamemo žličko in na papir za peko delamo majhne kupčke, za žličko velike. Kupčki naj ne bodo preblizu en drugemu, ker se bodo ob peki nekoliko napihnili.
- Pekač postavimo v pečico in napihnjenčke pečemo 12 – 14 minut, pri 190°C.
Lahko jih popolnoma ohladimo, zelo so pa dobri, če jemo mlačne. Lahko jih kombiniramo s tatarsko omako ali pa s katerokoli drugo omako za pomakanje.