Select Page

Če imate radi cimet, je tale kolač kot nalašč za vas:

Sestavine:

Testo:

40 dag  gladke moke

15 dag sladkorja v prahu

2 dag kvasa

ščepec soli

70 g masla

0, 125 litra mleka

0. 1 liter vode

2 jajci

1 vanilijev sladkor

1 žlička sladkorja

Nadev:

18 dag kristalnega sladkorja

2 žlici cimeta

60 g stopljenega masla

Postopek:

V posodo stresemo moko, na sredini naredimo vdolbino, dodamo zdrobljen kvas in eno malo žličko sladkorja ter prelijemo z mlačnim mlekom.  Dodamo še ostale sestavine, dobro zgnetemo, lahko vržemo okoli 50x z vso močjo ob mizo in na koncu  testo oblikujemo v kroglo. Pustimo vzhajati eno uro. Nato pomokamo delovno površino in razvaljamo testo 30 x 20 cm in na pribl 1 cm debelo. Testo premažemo s stopljenim maslom in posujemo s cimetom in sladkorjem. Testo narežemo na trakove, te pa na kvadrate in jih polagamo enega čez drugega. V pekač (odamo peki papir in naložimo kvadratke v pekač, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo počivati še pol ure. Med tem segrejemo pečico na 180 stopinj in pečemo 30 minut.

tik pred pečenjem

je že pečeno!