Select Page

Sestavine:

  • 200 g trdega sira (edamec, gauda, trapist in podobni siri)
  • pol dl mleka
  • 150 g moke
  • 3 žlice jogurta (ali kisle smetane)
  • pol pecilnega praška
  • 1 jajce
  • ščep soli
  • ščep popra
  • ščep muškatnega oreščka

 

Postopek:

  • Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 190°C. V skledi z električnim mešalnikom ali metlico dobro zmešamo mleko, jajce in jogurt.
  • V manjši skledici skupaj zmešamo moko in pecilni prašek.
  • Moko s pecilnim praškom dodamo mešanici mleka, jogurta in jajca. Dodamo še sol, poper in muškatni orešček ter vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.
  • Dobili bomo nekoliko lepljivo maso, v katero na drobno naribamo sir. Vse skupaj spet dobro premešamo s kuhalnico, dokler masa ni enotna.
  • Pripravimo pekač tako, da ga obložimo s papirjem za peko. Vzamemo žličko in na papir za peko delamo majhne kupčke,  za žličko velike.  Kupčki naj ne bodo preblizu en drugemu, ker se bodo ob peki nekoliko napihnili.
  • Pekač postavimo v pečico in napihnjenčke pečemo 12 – 14 minut, pri 190°C.

Lahko jih popolnoma ohladimo, zelo so pa dobri, če jemo mlačne. Lahko jih kombiniramo s tatarsko omako ali pa s katerokoli drugo omako za pomakanje.