Select Page

Sestavine:

2 veliki žlici kakava

20 dag sladkorja

 6 malih žličk ostre moke

1 liter mleka

10 dag masla ali margarine (boljše je z maslom)

nekaj brezkofeinske kave ali kakava

baby piškoti ali biskvit, ki ga sami spečemo (2 jajci, 8 dag sladkorja, 10 dag moke)

2,5 dl sladke smetane za stepanje

Postopek:

Ostro moko zmešamo s tremi žlicami hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, nato vanj zamešamo kakav, moko in sladkor. Kuhamo, da se zgosti. Ko je kuhano, malce ohladimo, nato pa v maso vmešamo maslo (ali margarino). Baby piškote ali biskvit razlomimo na manjše koščke, damo v skledo in poškropimo z brezkofeinsko kavo ali kakavom. Dobro je tudi, če zmešamo rumovo aromo (nekaj kapljic) in kavo. Biskvit naj bo kar dobro prepojen. Na biskvit zlijemo kremo in dobro ohladimo.

Na ohlajeno namažemo stepeno sladko smetano in posujemo s čokolado v prahu.

Dobro je, če pred serviranjem hranimo v hladilniku.

Opomba: Če se vam mudi, lahko namesto kreme skuhate malo redkejši čokoladni puding. Poleg tega se krema ne strdi tako zelo, da bi jo lahko rezali z nožem. ostane precej tekoča. Vse skupaj iz sklede jemljemo z zajemalko ali z veliko žlico, damo v skodelico za kompot in jemo z žličko.