Select Page

GLASBENA UMETNOST – 2. ura

Na naši zgodovinski časovnici glasbe smo prišli do novega obdobja. Se še spomniš, ko smo ploskali, korakali in izgovarjali imena glasbenih obdobji? Poslušaj posnetek in v ritmu izgovarjaj glasbena obdobja.

 

Po vrsti si obdobja torej sledijo : prazgodovina, stari vek, srednji vek, renesansa,barok, klasicizem, romantika, sodobna glasba.

Kaj meniš, kje na časovnici smo ostali? Pred tabo je izziv, da poskušaš po ritmu izvesti naslednji odlomek skladbe Ba-Rock.

Ali je šlo? Preveri na tej povezavi: Ba-Rock

Prepričana sem, da je zdaj že vsem jasno, da je novo obdobje, ki ga bomo obravnavali BAROK. Glasbeno obdobje v 17. stoletju.

Oglej si spodnja videoposnetka, ki sta nekako povezana z barokom. (oba posnetka smo že poslušali)

1. video,

2. video.

Pomisli, kaj je tisto, kar zgornja posnetka povezuje z glasbo v 17. stoletju? In nasprotno tudi, kaj te prepriča,da skladbi nista narejeni v 17. stoletju? Svoje razmišljanje zapiši v zvezek in mi pošlji na moj elektronski naslov tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si, s tem boš potrdil prisotnost pri učni uri.

 

Za vprašanja, pogovore in razprave o glasbi sem tebi in tvojim staršem na voljo na elektronskem naslovu tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si.